អត្ថប្រយោជន៍ ផ្លែម្នាស់ The benefits of pineapple
ម្នាស់ជារុក្ខជាតិហូបផ្លែមួយប្រភេទ មានដុះតំបន់ដែល មានអាកាស់ធាតុ ត្រូពិច ហើយមានស្លឹកជាន់ៗគ្នា ចុះវីញ
ដើមរបស់វា ស្លឹកនីមួយៗរបស់វាមានបន្លា ពទ្ធ័ជុំវិញចំណែកផ្លែវា វិញគឺនៅចំកណ្តាលដើមវា តែម្តង សូមជំរាបថ
ផ្លែម្នាស់យើងអាច ហូបបាន ឬក៏យើងយកវាទៅកិន ធ្វើជាទឹកម្នាស់ សំរាប់ផឹកគ៏បានដែរ។
ផ្លែម្នាស់សម្បូរដោយ វីតាមិនសេ ( Vitamin C) ,វីតាមីនអា ( Vitamin A) មានជាតិ រ៉ែផ្សេងៗទៀតដូចជា ជាតិដែក ,
ម៉ាញេស្យូម
ជាដើម មិនតែ ប៉ុណ្ណុះ វាមាន
ជាតិអង់ស៊ីម និង
សារះជាតិប្រឆាំអុកស៊ីតកម្ម ផងដែរ។
អត្ថប្រយោជន៍ របស់ផ្លែម្នាស់
ម្នាស់មានប្រយោជន៍
ច្រើនយ៉ាងសំរាប់រាងកាយ និងសុខភាពយើង ដូចជា៖
មានសត្តានុពលភាព ប្រឆាំង និងការរលាក ,វាមានប្រយោជន៍ សំរាប់ប្រពន្ធ័ រំលាយអាហារ ជួយអោយដំការបានស្រួល,វាមាន វីតតាមីនសេ ដែល ជួយជំរុញអោយ ប្រពន្ធ័កាពាររាង កាយ អោយ ដំណើការបានល្អ ម្យាងវីញទៀតដោយសាវាមាន សារះជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជួយប្រឆាំង កោសិកាសេរី ដែល អាចបណ្តាល កើតនៅជំងឺមហារីក។
ម្នាស់មានសត្តានុពល ជួយទប់ស្កាត កុំអោយសាច់ដុំខ្សោយ ,ម្នាស់ជួយ ទប់ស្កាត់កុះអោយកើតជំងឺមហារីក ,ជួយ ជំរុញ ប្រពន្ខ័ការពាររាងកាយ យើង កាន់តែខ្លាំងជាងមុន ,ជួយដល់សុខភាពបេះដូង អោយកាន់តែល្អជាងមុន ,ជួយលំនឹងចលនា សម្ពាធ ឈាមអោយនៅ ធម្មតា ។
ការហូបម្នាស់ច្រើនពេក អាចបន្តាល អោយមានប្រតិកម្មតិចតូច ដូច ជាក្អួតចង្អោ ហើមមាត់ ស្បែក ឡើងកន្ទួលក្រហមៗ,ជួនកាលធ្វើអោយយើងរាករុះផងដែរ៕
No comments:
Post a Comment