របៀបធ្វើគិមឈី how to make Kimchi
គ្រឿងផ្សំ Ingredients
ស្ពៃបូកគោមួយ(napa cabbage) ,ឆៃថៅមួយមឺម ធំល្មម,ម្សៅម្ទេសមួយពែង
,ប៉ោមពីរផ្លែ ,ទឺកត្រី១/៣ពែង
,ស្លឹកខ្ទឹម មួយបាច់ , ស្លឹក ជឺឆាយមួយបាច់
,ខ្ញីមួយដុំ ,មើមខ្ទឹមប្រហែល ប្រាំដុំ,ខ្ទឹមក្រហម មួយ ,ផ្សឹតក្រៀមបីឬបួនដុំ
,ម្សៅខ្សាយ (rice flour) ១/៤ ពេង ,
របៀបធ្វើ How to make
ដំបូងយើង យកស្ពៃបូកគោមកលាងវាអោយស្អាត ហើយពុះជា បួនចំរៀក បន្ទាបមកយកវាទៅដាក់ក្នុងចានដែក
មួយហើយយើងចាក់ទឹកមួយពែងចូល បន្ទាបមកយកអំបិលប្រហែល១/២ ពែង មករោយបន្តិចៗអោយគ្រប់ ស្រទាប់នៃស្លឹកស្ពៃ ហើយស្ពៃនោះយើងត្រូវដាក់ទឹកប្រលាក់វាតិចៗដើម្បីអោយ
អំបិលជាប់និងស្ពៃនោះ ។
បន្ទាប់ពីយើងប្រលាក់ស្ពៃរួច យើងទុកវាមួយអន្លើ ដើម្បីអោយវាស្លោកបន្តិច។
ជំហ៊ានបន្ទាប់មកទៀតនេះគឺ យើងដាំទឹកដាក់ម្សៅកូរវាអោយស្អិត
ដើម្បីយកវាទៅប្រលាក់ជាមួយស្ពៃ ដើម្បីអោយ
វាឆាប់ជូ(សូមជំរាបថាម្សៅ នោះយើង ត្រូវទុកវាអោយត្រជាក់សិន)។
បន្ទាបមកទៀត យើងត្រូវហាន់ស្លឹកខ្ទឹមនិង ស្លឹកឆាយប្រវែងប្រហែលពីរថ្នាំងដៃ ដាកចូលទៅក្នុងចានដែកមួយ
លើកនេះយើងត្រូវចិតសំបក ឆៃថៅ រួចហើយយើងហាន់ ឬ ឈូសវាអោយ
ល្អិត រួចហើយយកវាមកដាក់ជាមួយស្លឺកខ្ទិម ។បន្ទាប់មកទៀត យើង ចិតប៉ោម ខ្ទិមក្រហម មឺមខ្ទឹម ផ្សិត ខ្ញី
មកកិន បញ្ចូលគ្នា អោយ ម៉ដ្ឋ ហើយ បន្ទាប់ទៀតយើងយកគ្រឿងដែលបានកិនហើយ ចាក់ចូលទៅក្នុងចានដែក
ដែលបានដាក់ស្លឹកខ្ទមនិងស្លឹកឆាយ រួចហើយយើងដាក់ម្សៅម្ទេស ទៅតាមអ្វីដែលយើចង់បាន(
បើយើងចូលចឹត្តហិរ ដាក់ម្សៅម្ទេសនោះអោយច្រើន បើយើមិនចូលចឹត្តហិរទេ
ដាក់វាតិចបានហើយ)។
ជំហ៊ានបន្ទាប់មកទៀត យើងត្រូវម្សៅដែល យើងបានកូហើយទុកអោយត្រជាក់នោះ មក ចាក់លាយជាមួយ
គ្រឿង ដែលបានដាក់លាយគ្នាក្នុងចានដែកនោះ បន្ទាប់មកទៀតយើងត្រូវចាក់ទឹកត្រីចូល រួចហើយយើង កូអោយគ្រឿង នោះចូលជាតិគ្នា សព្វហើយ។
លើកនេះយើងត្រូវ យកស្ពៃដែល
យើងបានប្រលាក់អំបិលនោះមកលាងទឹកចេញអោយជ្រះអំបិល ហើយយើង យកស្ពៃនោះមកប្រលាក់គ្រឿង ម្តង មួយធាងៗ
ធ្វើដូច ដែលយើងប្រលាក់អំបិលអញ្ចឺង ឯង។
បេលយើងប្រលាក់ រួច យើងត្រូវ យកវាដាកជូលក្នុងក្រឡជាកាស្រាច។ សូមជំរាបផងដែរ ថាត្រូវទុកវា ប្រហែល បី បួនថ្ងៃ អោយ វាជូសិន ទើបយើងអាចទទួលទានបាន អគុណ៕
No comments:
Post a Comment