Thursday, November 7, 2019

ជីអង្កាម mint leaves


ជីអង្កាម

ខ្ញុំគឹតថាពួកយើង​គ្រប់គ្នាសុទ្ធតែបានស្គាល់ជីអង្កាមរួចមកហើយ, ជីអង្កាមជាប្រភេទរុក្ខជាតិ  ដែលងាយដាំណាស់​ដោយក្រាន់តែយកមេឃវាមកដោតជាប់និងដី គឺវាដិះភ្លាម ដោយគ្រាន។តែយើងព្យាយាមស្រោចទឹក​​នឺង​មើលថែ​ ដាក់ជីវាអោយបានដឺតដល់​​​។





    ជីអង្កាមជារុក្ខជាតិម្យ៉ាងដូចស្មៅដើមល្អិតៗមានពណ័បៃតង​ស្លឺកវាងមូលទ្រវែងបន្តិច ហើយរាងឆែកៗអង្កាញ់ៗបន្តិច។

    ជីអង្កាម យើងតែងតែប្រើវា ជាបន្លែសំរាប់ញ៉ាំ​ ​និង​សំរាប់ដាក់លំអ​ នៅ​លើចាន​ មុខម្ហូប  មិនតែប៉ុណ្ណោះជីអង្កាម ក៏ត្រួវគេប្រើសំរាប់ ជាមូយស្រា និង​លំអរកែវស្រាលាយផងដែរ។

​ឩទាហរណ៍ ស្រាម៉ូជីតួ(Mojito) ជាដើម។

អត្ថប្រយោជន៍ជីអង្កាម​



sreymomchantha

  
   ជីអង្កាមគឺមិនគ្រាន់តែជាគ្រឿងលំអរ និង ជួយបង្កើនរសជាតិម្ហូបប៉ុណ្ណោះទេ វានមានប្រយោជជាច្រើនដូចជា៖

១៖ ស្លឹកជីអង្កាមជា ជំនួយក្នុងការរំលាយអាហារធ្វើអោយប្រសើរឡើង

២៖ ស្លឹក ជីអង្កាម ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្ម

៣៖ ស្លឹក ជីអង្កាម មាន សារធាតុចិញ្ចឹមដែលផ្តល់នូវភាពធូរស្បើយដល់សាច់ដុំក្រពះនិងជួយក្នុងការរំលាយអាហារ

៤៖  ស្លឹក ជីអង្កាម វាអាចជួយកាត់បន្ថយការរលាក

៥៖ ស្លឹក ជីអង្កាម  បង្កើនសីតុណ្ហភាពរាងកាយដែលជារឿយៗត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹងការឈឺក្បាលនិងប្រកាំង។

៦៖ ស្លឹក ជីអង្កាម  ធ្វើឱ្យសុខភាពមាត់មានភាពប្រសើរឡើង

៧៖  ស្លឹក ជីអង្កាម  មានគុណភាពសម្លាប់មេរោគនិងដង្ហើមស្រស់ថ្លាភ្លាមៗ

៨៖  ស្លឹក ជីអង្កាម  ជាគ្រឿងផ្សំសម្រាប់​ ព្យាបាលការក្អកនិងផ្តាសាយ។

៩៖  ស្លឹក ជីអង្កាម  មានលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាកនិងប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី

១០៖  ប្រសិនបើមនុស្សមានបញ្ហានៃការរំលាយអាហារប្រភេទណាមួយដូចជាការបង្កើតឧស្ម័នការរំលាយអាហារក្អួតនិងរាគរូសស្លឹកជីអង្កាមអាចត្រូវបានប្រើយ៉ាងមានប្រសិទ្ធិភាព៕

សូមអគុណសំរាប់ការអានរបស់អ្នក  សូមមេត្តាផ្តល់ជាយោបល់បន្ថែមដោយធ្វើការ​ខាមមិនខាងក្រោម៕




No comments:

Post a Comment

អត្ថប្រយោជន៍ ផ្លែម្នាស់ The benefits of pineapple

អត្ថប្រយោជន៍ ផ្លែម្នាស់   The benefits of pineapple   ម្នាស់​ជារុក្ខជាតិ​ហូបផ្លែមួយប្រភេទ​ មានដុះ​តំបន់ដែល មានអាកាស់ធាតុ ត្រូពិច ​ហើយមាន...