របៀបធ្វើដំណាប់ស្វាយទំ និង ដំណាប់ស្វាយខ្ចី How to Make Mango jam
១៖ដំណាប់ស្វាយទំ
យើងយកស្វាយទំ លាងទឹក
ហើយចិតសំបកចេញ រួចហើយយើង ចិតសាច់ស្វាយ ជាបន្ទះ ធំល្មម កុំតូចពេក
ហើយកុំតូចពេក ។
ពេលចិតស្វាយរួចរាល់ហើយ
យកស្កសរមកចាក់ចូល យើងច្របល់វាថ្នមៗ កុំអោយបែកស្វាយ ហើយយើង
ទុក ប្រហែល មួយម៉ោងរហូត
ដល់ស្កររលាយអស់ ។
ពេលនេះយើងយកវាមកស្ងោ អោយពុះប្រហែល ១៥នាទីសិន ហើយយើងទុកវាអោយទ្រជាក់សិន
ទើប
យើង ស្រង់វាចេញ ទុកអោយវា ស្រស់ទឹកសិន ទើបយើង យក វាទៅហាលថ្ងៃ ប្រហែល២ឬ៣ថ្ងៃ
អោយវា
ស្ងួតល្អ ។
ពេលដែលវាស្ងួតហើយ យើង មក
ទុក ឬ ក៏ប្រលាក់ ម្សៅស្ក រួចទុកក៏បាន ។
(ការធ្វើនេះ
សន្មត់ចប់តែប៉ុន្នេះ បើមានចំងល់សូមខាំមិនខាងក្រោម អគុណ សំរាប់ការអាន)
២៖ដំណាប់ស្វាយខ្ចី
ពេលដែលយើងចង់ធ្វើដំណាប់ស្វាយខ្វី គឺយើងយកស្វាយខ្វី
មកលាងទឹកហើយយើងចិតសំបកចេញអោយ ស្អាតហើយ ។
យើងយកស្វាយដែលបានចិតរួចហើយ មកចិតវា រាង ជាបន្ទះៗសិន បានយើង យកអាបន្ទះៗដែល
យើងបានចិត នោះមកកាត់វាជាចង្វាមូល ។
មន្ទាប់មកទៀត យើង
ប្រលាក់អំបិល ( ឬ ទឹក កំបោ ក៏បាន តែបើដាកទឹកបោនោះស្វាយវាអស់ជាតិជូរ) ដើប្បី អោយស្វាយនោះវារឹងសាច់(សូមជំរាបថាយើងទុកប្រហែលមួយម៉ោង
សិន។
ក្រោយពីត្រាំអំបិល
រួចហើយ យើង យកវា ទៅ ច្របាច់លាង ទឹក ៣ឬ
៤ដង អោយ អស់ជាតិ ប្រៃ និង ជាតិ ជូ ( សូមជំរាបថា ពេលលាងច្របាច់នោះត្រូវពូត
អោយស្រស់ទឹក ផង )។
ក្រោយពីលាង
ពូតវារួចរាល់ហើយ យើង ត្រូវយកវាមកថ្លឹង សិន
អោយបរិមាណស្អ និង ស្វាយ ស្មើគ្នា
(ឧទាហរណ៍ ថាបើស្វាយនោះ
កន្លះ គីឡូ គឺ យើងត្រូដាក់
ស្កកន្លះគីឡូដែរ )។
ពេកនេះយើងត្រូវយកខ្ទះ មក ដាក់ហើយ ដាក់ទឹកបន្តិច ហើយ បានយើងចាក់ស្កចូល
ហើយ រំងាស់ស្កនោះ អោយវាឡើងជើង អង្ក្រង សិនបានយើងចាក់ស្វាយចូលហើយកូវារហូតដល់វាដាច់ទឹក
អស់ ជាករស្រាច់។
(ការធ្វើនេះ សន្មត់ចប់តែប៉ុន្នេះ បើមានចំងល់សូមខាំមិនខាងក្រោម អគុណ សំរាប់ការអាន)
No comments:
Post a Comment