របៀបធ្វើសាច់អាំង ទឹកប្រាហុក
How to make roast Beef and Prahok Sauce
១៖គ្រឿងផ្សំ Ingredients
ប្រាហុក(fermented Fish) ,ខ្ទឹមក្រហម(
shallot) ,ខ្ទឹមស( garlic),ម្ទេស
(Chili) ,
រ៉ុឌី( Chicken soup powder) ,ស្ក
(sugar),ទឹកក្រូចឆ្មា Lime juice),
ត្រប់ស្រួយ ( Thai eggplant),គល់ស្លឺកគ្រៃ (
Lemongrass stalks) ,
ជីអាណា( saw tooth herb),
(សូមជំរាប់បន្លែសំរាប់ធ្វើទ្រនាប់
អាស្រយ័លើបងប្អូនចូលចឹត្ត)
២
ការៀបចំ preparing
ប្រាហុកចីញ្ច្រាំ
អោយម៉ដ្ឋ ហើយយក ទៅអាំអោយឆ្អិនសិន ទុក
មួយអណ្លើសិន
ខ្ទឹមស យកវាបកសំបកហើយ
,
សាចគោ លាងទឹកអោយស្អាត រួចយើងយកកាំបិត
មកចោះ ជាបីបូនកន្លែង ហើយយើងយកវាបីបួនគ្រប់
មកញាត់វាចូល ហើយដាក់អាំងសាច់នោះ។
សាច់គោអាំង ប្រហែល២៥នាទី
ដើម្បីងោយវាឆ្អិន ហើយឆ្ងុយខ្ទឹម
គល់ស្លឹកគ្រៃ
យើងយកវាមកហាន់ អោយស្ងើងៗ ហើយចីញ្ច្រាំវាពីរបី កាំបិត (កុំអោយវាល្អិតពេក)
ត្រស្រួយ យើង ត្រូវហាន់វា
អោយស្តើងៗ ,
ខ្ទឹមក្រហមហាន់វាអោយស្តើងៗហើយ
ចិញ្ច្រាំវាអោយល្អិតៗ
ខ្ទឹមសយើងចិញ្ច្រាំវាអោយម៉ដ្ឋ, ជីអាណា យើងហាន់វាអោយតូចស្តើងៗ ,
២
របៀបធ្វើ How to
make
ពេលនេះយើងចាប់ផ្តើមធ្វើវា
គឺយើង យកគ្រឿង ដែលយើងបានរៀមចំ ដាក់ចូលក្នុង ចាន ធំមួយ
ដើប្បីលាយវាបញ្ចូលគ្នាជាមួយ
និងប្រាហុកអាំងអោយសព្វសិន រួចថែមទឹកក្តៅចូល អោយល្មម តាមដែលយើងចង់បាន
ក្រោយច្រល់ចូលគ្នាភ្លក់មើលថាល្មមហើយ ទើបយើងដាក់ស្លិកជីចូល
ហើយកូវាអោយសព្វ ជាការស្រាច់។
សាច់ដែើយងបានអាំង នោះ
យកវាមក ហាន់ជាចំនិតៗដាក់ចានជាកាស្រាច់៕
No comments:
Post a Comment