Saturday, April 18, 2020

របៀបធ្វើសាច់អាំង ទឹកប្រាហុក How to make roast Beef and Prahok Sauce



របៀបធ្វើសាច់អាំង ទឹកប្រាហុក

How to make roast Beef and Prahok Sauce


១៖គ្រឿងផ្សំ​ Ingredients  

ប្រាហុក(fermented Fish) ,​​ខ្ទឹមក្រហម( shallot) ,​ខ្ទឹមស( garlic),​ម្ទេស (Chili) ,​​​
រ៉ុឌី( Chicken soup powder) ,​​ស្ក (sugar),​ទឹកក្រូចឆ្មា Lime juice),​
ត្រប់ស្រួយ ( Thai eggplant),​​គល់ស្លឺកគ្រៃ ( Lemongrass stalks) ,​
ជីអាណា( saw tooth herb),
(​សូមជំរាប់បន្លែសំរាប់ធ្វើទ្រនាប់ អាស្រយ័លើបងប្អូនចូលចឹត្ត)

www.sreymomchantha.blogspot.com


២ ការៀបចំ preparing

ប្រាហុក​ចីញ្ច្រាំ អោយម៉ដ្ឋ  ហើយយក ទៅអាំអោយឆ្អិនសិន ទុក មួយអណ្លើសិន
ខ្ទឹមស យកវាបកសំបកហើយ ​ ,
សាចគោ លាងទឹកអោយស្អាត រួចយើងយកកាំបិត មកចោះ ជាបីបូនកន្លែង ហើយយើង​​យកវា​បីបួនគ្រប់​​  មកញាត់វាចូល ហើយដាក់អាំងសាច់នោះ​។
សាច់គោអាំង ប្រហែល២៥នាទី ដើម្បីងោយវាឆ្អិន ហើយឆ្ងុយខ្ទឹម
គល់ស្លឹកគ្រៃ យើងយកវាមកហាន់ អោយស្ងើងៗ ​ ហើយចីញ្ច្រាំវាពីរបី កាំបិត  (​កុំអោយវាល្អិតពេក)
ត្រស្រួយ យើង ត្រូវហាន់វា អោយស្តើងៗ ,
ខ្ទឹមក្រហមហាន់វាអោយស្តើងៗ​ហើយ ចិញ្ច្រាំវាអោយល្អិតៗ
ខ្ទឹមសយើងចិញ្ច្រាំវាអោយម៉ដ្ឋ,​​    ជីអាណា យើងហាន់វាអោយតូចស្តើងៗ ,


២ របៀបធ្វើ How to make



www.sreymomchantha.blogspot.com



ពេលនេះយើងចាប់ផ្តើមធ្វើវា ​គឺយើង យកគ្រឿង ដែលយើងបានរៀមចំ ​ដាក់ចូលក្នុង ចាន ធំមួយ
ដើប្បីលាយវាបញ្ចូលគ្នា​ជាមួយ និង​ប្រាហុកអាំង​អោយសព្វសិន ​ រួចថែមទឹកក្តៅចូល អោយល្មម តាមដែលយើង​ចង់បាន ​ក្រោយ​ច្រល់ចូលគ្នាភ្លក់មើលថាល្មមហើយ​  ទើបយើងដាក់ស្លិកជីចូល ​ហើយកូវាអោយសព្វ ជាការស្រាច់​។​
សាច់ដែើយងបានអាំង នោះ យកវាមក ហាន់ជាចំនិតៗ​ដាក់ចានជាកាស្រាច់​៕



No comments:

Post a Comment

អត្ថប្រយោជន៍ ផ្លែម្នាស់ The benefits of pineapple

អត្ថប្រយោជន៍ ផ្លែម្នាស់   The benefits of pineapple   ម្នាស់​ជារុក្ខជាតិ​ហូបផ្លែមួយប្រភេទ​ មានដុះ​តំបន់ដែល មានអាកាស់ធាតុ ត្រូពិច ​ហើយមាន...