ភ្លាសាច់គោស្រស់ Fresh Beef salad
១៖គ្រឿងផ្សំ
Ingredients
យើងត្រូវមានសាច់គោ(សាច់ចំឡក់)
,ម្ទេសហិរ ,ម្ទេសកណ្តឹង(ក្រហម,បែតង),ម្ទេសហាវៃ ,ខ្ទឹមបារាំង,ខ្ទឹមស,ខ្ទឹមក្រហម,ការ៉ុត,សណ្តែកគួរ,ក្រូចឆ្មារ,ជីអាណា
(ឬក៏អាចជីផ្សេងទៀតដែលយើងអាចមាន),គល់ស្លឹកគ្រៃ,សណ្តែកដី,
២៖របៀបរៀបចំមុនធ្វើ
how to prepare
ម្ទេសកណ្តឹងយើងត្រូវហាន់វាជាបន្ទះស្តើងៗ
ម្ទេសហាវៃ ហាន់ជាសសៃស្តើងៗដែរ
ខ្ទឹមបារាំងហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ ដែរ
ខ្ទឹមក្រហម ក៏យើងត្រូវហាន់ជាបន្ទះស្តើងដែរ
ចំណែកឯសណ្តែកគួវិញយើង ហាន់វារាងបញ្ឆិតស្តើងៗប្រវែងប្រះហែលំពីរថ្នាំងដៃ
គល់ស្លឹកគ្រៃយើងហាន់វាអោយស្តើងៗ
ជីរណាយើងកាត់វា ប្រហែលៗពីរថ្នាំងដៃ(បើមានជីផ្សេងទៀតដាក់វាមកជាមួយគ្នាមក)
ការ៉ុតវីញយើងហាន់ឬ ឈូសវា ជាសសៃៗស្តើងៗ
សាច់គោយើងហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ(កុំស្តើងពេក)
ព្រោះពេលយើងច្របល់ទៅ វាអាចបែក សាច់អស់
សាច់គោក្រោយពីហាន់ហើយ
យើងយកវាទៅ ច្របាច់ជាមួយទឹក ក្រូចឆ្មារ អោយវាចេញ ជាតិឆ្អាបចេញ
ឆ្បាច់អោយវាឆ្អិនសាច់ បន្ទាប់មកយើងពូតទឹកវា ចេញ (
គឺពូតអោយវាស្រស់ទឹក ដើម្បីអោយវាអស់ជាតិឆ្អាប)។
៣៖របៀបធ្វើ How to make
សាចគោដែលច្របាច់រួចដាក់ចូលក្នុងចានដែកមក យើងដាក់អំបិល
ទឹកត្រី (សំរាប់អ្នកដែលចូលចឹត្តប្រហុកយើងដាក់ទឹកប្រហុកចូល), ស្ក ម្សៅខ្នរ,ដាក់គ្រឿងរួចហើយ
យើង ច្របាច់ទឹក្រូចឆ្មារចូល
ជំហ៊ានបន្ទាប់មកទៀតយើងត្រូវច្របល់វាអោយសព្វបន្ទាប់មកទៀតយើងយក
បន្លែ ដែលបានរៀបចំនោះមក ដាក់ចូល ហើយ ច្របល់ ច្របល់វាអោយ សព្វសាច់
ចុងក្រោបង្អស់គឺយើង ដាក់សណ្តែកដីហើយយើច្របល់វាបន្តិចទៀតមើលអោយសព្វហើយ
ជាការស្រាច់ ៕ អគុណ
No comments:
Post a Comment