សម្លការីខ្មែរសាចមាន់ Khmer
Chicken Curry
១៖គ្រឿងផ្សំ Ingredient
ទឹកគោខាប់ ១កំប៉ុង,ខ្ទិសដូង២កំប៉ុង,កាពិក ,ទឹកត្រី ,(គល់ស្លឹកគ្រៃ,ស្លឹកក្រូចសើច,ខ្ទឹម,រមៀត,រំដេង,)ត្រូវបុកឬ
កិនចូលគ្នា, ការីផ្លាសស្តា,ប៊ីចេង,ស្កស,រ៉ូតឌី,ខ្ទឹមសរចិញ្ច្រាំ ,ម្ទេសក្រហម,អំបិល,សាច់មាន់,
២៖របៀបធ្វើ How to make
ដំបូងយើងដាក់ឆ្នាំអោយក្តៅហើយយើងបុះពងខ្ទឹម,បន្តាប់មកទៀតយើងដាក់គ្រឿងដែលយើបានបុកជូលគ្នានោះមក
ហើយកូរវាអោយសព្វទុកអោយវាក្តៅ រាងឆ្ងុយហើយ យើងដាក់កាពិក ចូលប្រពីរស្លាបព្រាបាយ,បន្តមកទៀតយើងដាក់
ការីផ្លាស្តា យើងចូល ហើយ កូវាអោយចូលគ្នាជាមួយគ្រឿង អោយសព្វ , ម្ទេសម៉ដ ,យើងដាក់ខ្ទិសដូងពាក់គណ្តាលសិន
ហើយយើងកូវាអោយចូលគ្នាជាមួយគ្រឿងសិន ទុកវាអោយពុះសិន ទើបយើងដាក់ខ្ទិសដូងថែមទៀត
រួចយើងទុកអោយពុះសិន មានក្លិនឆ្ងុយហើយ បានយើងយកសាច់មកដាក់ចូលហើយយើងកូវាបន្តិច ហើយទុកវាបន្តិច
ទើបយើង ដាក់គ្រឿងទេសចូល( អំបិល ,ប៊ីចេង,ស្កស ,រ៉ូតឌី,ទឹកត្រី) ។
បន្ទាបមកទៀត យើងយកប៉ូចកាក និងផ្កាចន្ទ័ ទៅអាំង បន្តិចសិន
មុនយើងដាក់វាចូលក្នុងឆ្នាំង ។
បើមើលទៅវារាងខាប់ពេក យើងដាក់ទឹកថែម
ហើយយើងរំងាស់សាច់អោយឆ្អិនផុយហើយ ទើបយើងដាក់បន្លែការ៉ុតនិងដំលូង ចូលមិនសិន រួចយើងទុកវាប្រហែលបួនប្រាំនាទី
សិនទើបយើងថែបទឹកចូល លៃតាមភាពជាក់ស្តែង រួចទុកអោយវាពុះមួយសាទៀត ទើបយើភ្លក់មើលត្រូវថែមថយក្រឿងទៀតឬ
អត់ ។
បើសិនជាស្ទើរស្ក យើង ថែមទឹកដោះគោខាប់បន្តិច ព្រោះទឹកដោះគោខាប់ឆ្ងាញជាងស្កស
។
តែសិនជាល្មមហើយ យើងចាក់ បន្លែ ត្រប់ និង សណ្តែកគួរចូលទុកប្រហែលប្រាំនាទី
បើសិនជាឆ្អិនល្មមជាការស្រេច៕
No comments:
Post a Comment