Saturday, April 18, 2020

របៀបបុកព្រិកផៅ​ឬ ខ្លះហៅថាណាំព្រិក


របៀបបុកព្រិកផៅ​ឬ ខ្លះហៅថាណាំព្រិក


:គ្រៀងផ្សំ Ingredients

ម្ទេសក្រៀម តូច ធំ ,​ខ្ទឹមស​( បកសំបកចេញ ក៏បាន មិនបកក៏បាន),​ខ្ទឹមក្រហម​
ស្ក(​ស្កត្នោត ក៏បាន ក្រហម​ក៏បាន ),​អំបិល ,​ទឹកត្រី ,​
កាពិក(​ដាក់ក៏បាន អត់ក៏បាន តាមចំនង់ចំណូលចឹត្ត)
ប្រឆា ឬ ខ្លាញ់ជ្រូក ក៏បាន

: ការររៀបចំ​Preparing

មើមខ្ទឹមស យកវា មកហាន់ជាចំណិត
ខ្ទឹមក្រហម​​យកវា មកហាន់ជាចំណិត​(​មួយហាន់ជាបីឬបួនដុំ)
ម្ទេសក្រៀម​យកវាមកហាន់ជាកង់ៗ តូចល្មមៗ​( ប្រហែលមួយថ្នាំងដៃ)ទុក សិន

:វីធីធ្វើ How to make


 www.sreymomchantha.blogspot.com



យើងចាប់ផ្តើមដាក់ខ្ទះលើជើងក្រានមក ​អោយក្តៅសិន ហើយយើងយក ម្ទេសដែលយើងបានហាន់រួចនោះមក  ដាក់ចូលក្នុងខ្ទះ​​ហើយយើងលីងវារហូតដល់វាលើងក្លិន ឈ្ងុយហើយឈ្លក់ (​លីង អោយវាស្រួយហើយដួសចេញ​ដាក់ចានទុកមូយអន្លើសិនទៅ កុំទុកអោយវាខ្លោច)។
បន្តទៅតៀតនេះគឺយើង ត្រូវយក​ខ្ទឹក​ស​និង​ក្រហម​មកលីងចូលគ្នា តែម្តង ទៅ​(​សូមជំរាបថាទ្ទឺមដែលលីង ហ្និង ត្រដាក់ភ្លើងតិចៗ គឺ លីងអោយ ឆ្អិន តែកុំអោយខ្លោច),​យើងមើលទៅបើឆ្អិនហើយ ដួសដាក់ចានទុកមួយអន្លើទៀត សិន ។
ពេលនេះយើង យើងយកត្បាល់មក ដាក់ម្ទេសដែលយើងបានលីង ​រួច ហើយយើងចាប់ប្តើមបុកវា ​រហូតទាល តែ  វាម៉ដ្ឋខ្ទិច រួចយើដាក់អំបិលបន្តិចចូល​  ​ហើយ ,​បន្ទាបទៀតយើង​ដាក់ ខ្ទឹមសរក្រហមដែលយើងបានលីងរួច
បុកចូលគ្នា ​អោយល្អិតសព្វ​ចូលសាច់មួយហើយ ទើបយើងដាក់ស្កយើងចូលទៅ ​រួចយើង បុកវាទៀត
រេហូតទាល់តែវាចូលសព្វសាច់មួយ ហើយ​,​ បន្ទាប់មកទៀតយើងដួសដាក់ចាន​ទុកមួយអន្លើសិន ។
  ជំហ៊ានបន្ទាប់មកទៀតនេះយើង ត្រូវ  យកខ្ទះមកដាក់លើជើងក្រានម្តងទៀត​ ទុកអោយខ្ទះក្តៅបន្តិច ហើយចាកប្រឆាចូល ទុកអោយប្រេងឆាឡើងក្តៅបន្តិចហើយ ​បានយើងយកគ្រឿងដែលយោះងបានបុករួចអំបាញមិញ មក​ឆាវា​​​អោយវាលើងឆ្ងុយហើយ បានយើងចាក់ទឹកត្រីចូល ​ហើយកូវាអោយឡើងស្អិត​ឆ្អិនហើយ ។
ដូច្នេះ យើងដួសវាដាក់ចាន មក ជាកា​ស្រាច់
(សូមជំរាបថាព្រិកផៅនេះយើងអាច ញ៉ាំជាមួយអន្លក់ ឬ ក៏ វាទៅធ្វើជាគ្រឿងផ្សំសំរាប់ស្ល​ឬ​ឆាក៏បានដែរ)


No comments:

Post a Comment

អត្ថប្រយោជន៍ ផ្លែម្នាស់ The benefits of pineapple

អត្ថប្រយោជន៍ ផ្លែម្នាស់   The benefits of pineapple   ម្នាស់​ជារុក្ខជាតិ​ហូបផ្លែមួយប្រភេទ​ មានដុះ​តំបន់ដែល មានអាកាស់ធាតុ ត្រូពិច ​ហើយមាន...