របៀបធ្វើខគោCambodian
braised beef
១៖គ្រឿងផ្សំ ingredients
សាច់គោ(សាច់កំភួន ដែលមានសសៃ និង សាច់ យាវ),គ្រៀងខគោកំប៉ុង,
ខ្ទឹមស,ខ្ទឹមក្រហម,ខ្ទឹមបារាំង,ការុត,រំដេង,គល់ស្លឹកគ្រៃ
,ប៉ូចកាក់,ឈើឯម,ស្លឹកក្រូចសើច,ជីអាណា,ម្ទេសប្លោកក្រៀម
គ្រឿងទេស៖ ប្រេងឆា,ស្កស, ស្កត្នោត,អំបិល ,ប៊ីចេង,ទឹកត្រី,ទឹកដោះគោខាប់,
២៖ការរៀមចំមុនធ្វើ The preparing
សាច់គោហាន់ជាដុំៗតូចល្មម ហើយលាងទឹកអោយសញអាត
ហើយទុកអោយវាស្រស់ទឹកសិន
ការុតយើង យើងកាត់ជាកងៗប្រហែល២ថ្នាំងដៃហើយមួយពុះជាវា៤រួចលាងទឹកអោយស្អាត
ជីអាណា លាងទឹកអោយស្អាត ទុកវាមួយអន្លើសិន
ម្ទេសប្លោកក្រៀម យកវាមកត្រាំទឹក ហើយ កិន ឬ ចិញ្ច្រាំវាអោយម៉ដ្ឋ
ទុកមួយអន្លើសិន
ខ្ទឹមស,ក្រហម,ខ្ទឹមបារាំង យកវាមកហាន់ទុកមួយអណ្លើសិន
ដំបូងយើងដាក់ឆ្នាំងអោយក្តៅសិន ហើយយើងចាក់ប្រេងឆាចូលបន្តិចទុកអោយក្តៅហើយយើងចាប់ផ្តើម
ដាក់ ផ្កាចាន់ និងឈើឯមចូល ហើយលីងវា
អោយវាឈ្ងុយ ហើយ
បន្ទាប់ទៀតយើងដាក់ខ្ទឹម ចូល ដើម្បីបំពងវា
បន្តមកទៀត ដាក់ ខ្ទឹមស,ក្រហម,រំដេង,គល់ស្លឹកគ្រៃ
បំពង ជាំមូយខ្លាញ់ បន្ទាប់មកទៀតយើង
ដាក់ខ្ទឹម ចិញ្ចាំ ចូល លីង អោយវាលើង កន្លាតសិន
ជំហ៊ានបន្តាប់មកទៀត យើងដាក់ម្ទេសដែលយើងបានកិន ចូល ហើយលីងវាអោយលើងក្រហមសិន ចាំគឹតទៀត សំខាន់គ្រឿងនេះហើយយើង លេងវា អោយឆ្ងុយសិន ។
រួចបានយើងដាក់គ្រឿង ខគោកំប៉ុង នោះចូល ទៀត លីងវាអោយឈ្ងុយ សិនរួចរាល់ហើយើងចាប់ផ្តើមដាក់ទឹកត្រីស្ក
ប៊ីចេង ចូល បន្ទាបទៀតយើងយើងដាក់ស្កក្រហមចូលរំងាស់វាអោយលោះងក្រហមសិន
ពេលនេះយើត្រូវដាក់សាច់ចូល ហើយគូវាចូលគ្នាអោយសព្វសិន ហើយ យើង
រំងាស់វាខាស់ទឹកអស់សិន
រួចចាក់ចូល ម្តងទៀត អោយច្រើនហើយរំងាស់វាអោយផុយសាច់សិនរូចស្រង់គល់ស្លឹកគ្រៃ
ស្លឹកក្រូចសើច ផ្កាចាន់ អីចោល អោយអស់ រួច យើងដាក់ការុតចូល
រួចរំងាស់វាអោយខាស់ទឹក ឡើងខាប់សិនជាការ ស្រេច៕
អគុណ (សូមជំរាបថាវិធីធ្វើខុសគ្នាបន្តិចបន្តូច
អាស្រយ័លើបញ្ចេកទេសរៀៗខ្លួន )។
សូមអភយ័ទោសបើការសរសេរាប់ខាងលើនេះមានការខ្វះខាន មិនគ្រប់នយ័សេចក្តី
ដោយអចេតនា ណាមួយនោះ៕
No comments:
Post a Comment